Categories
envàs sostenible tecnologia

Envasos sostenibles fets d’algues

Futuralga, una start-up andalusa ha desenvolupat una fòrmula que permet barrejar diferents tipus d’algues de mar amb altres components orgànics i fabricar així envasos 100% sostenibles.

LA DADA

Les algues asiàtiques invasores de la costa andalusa no tenen depredadors i generen 400 tones de residus al dia, que actualment es gestionen com a residu orgànic, si bé el seu tractament té un cost, i al cremar-les es genera CO2.

L’OBJECTIU

Els CEOs de Futuralga volen que tots els productes alimentaris que es produeixen a Andalusia vagin envasats amb envasos d’algues, ja que segons ells “El valor afegit d’un producte ecològic desapareix quan s’embolcalla amb plàstic.”.

LA NORMATIVA

Des del 3 de juliol de 2021 ha entrat en vigor una Directiva Europea que prohibeix la venda d’articles de plàstic d’usar i llençar com palletes, bastonets, coberts o plats de plàstics, entre d’altres, per lluitar contra la contaminació, i per altra banda, a partir de 2023 a Espanya tota la fruita que pesi menys d’un quilo i mig no podrà anar envasada amb plàstics, si no que ho haurà de fer amb envasos sostenibles.